Nicolae Badea, fost acționar la Dinamo, a făcut un anunț răvășitor pentru suporterii echipei din „Ștefan cel Mare” în privința palmaresului.
Omul de afaceri a dezvăluit că Dinamo, echipa din Liga 2, deține doar palmaresul din ultimii 18 ani și a explicat cum se împarte acesta.
„Evident că după 2005 (n.r. palmaresul) aparține lui Dinamo 1948. Începand cu ediția de campionat 2005-2006. Până atunci palmaresul aparține lui FC Dinamo (n.r. ACS FC Dinamo, societatea deținută de el, care are în prezent o echipă înscrisă în Liga 4). Din 1948 până în 2005. (n.r. Clubul Sportiv Dinamo nu are nicio bucățică de palmares?) Nu, pentru că în 1993 și în 1995 întreg palmaresul a fost transferat de la secția de fotbal a Clubului Sportiv Dinamo, s-a transformat în Asociația Fotbal Club Dinamo”, a spus Nicolae Badea, citat de Playsport.
În ciuda declarației sale, Nicolae Badea este de părere că Dinamo nu se va afla în situația în care sunt FCSB și CSA Steaua.
„Nu, nu există, pentru că a fost o transformare juridică acceptată de instanță, acceptată de tribunal și dispusă de conducerea Ministerului. Atunci când s-a trecut la renunțarea la fotbal din partea cluburilor departamentale.
Dinamo 2001 a fost o societate, un SRL, cu asociat unic, FC Dinamo. Dinamo 2001 s-a transformat în SA. Schimbarea structurii acționariale s-a făcut prin majorări succesive de capital social. După anul 2005. Dar Dinamo 1948 nu a primit niciodată în patrimoniu istoria, culorile sau brand-ul, a primit doar un drept de utilizare. (n.r. SC Dinamo are doar 3-4 trofee, iar restul sunt la ACS FC Dinamo?) Exact”, a explicat Nicolae Badea.
Nicolae Badea a renunțat definitiv la Dinamo
Nicolae Badea nu mai este nici membru DDB Elite și a explicat ce l-a făcut să renunțe să se mai implice la Dinamo.
„Eu când am plecat de la Dinamo, în 2013, am plecat cu toate cheile. Nu e nicio cheie la mine. Eu de un an și ceva nu mai sunt la curent cu ce se întâmplă. Nu a fost decizia mea, dar nici nu puteam să accept un anumit tip de activitate. Am preferat să rămân un dinamovist, dar un dinamovist care se informează exclusiv din mass-media și de la alți dinamoviști.
Eu am salutat și am susținut inițiativa PCH de a genera programul DDB. Apreciez că a fost prima inițiativă structurată de creștere organică a unei asociații de tip socios.
Au fost momente până în decembrie 2021 când am încercat să fiu alături de problemele clubului, să mă implic, nu să stau în afara lor.
Ca să sumarizez, după meciul cu Farul, am primit un telefon de la administratorul judiciar în care mi-a solicitat să am o întâlnire cu domnul Rednic, care a avut loc a doua zi la mine la birou. Atunci, domnul Mircea Rednic a venit cu o listă cu jucătorii pe care îi dorea să rămână. Conform înțelegerii de luni seară, i-am sunat (n.r. pe Zăvăleanu și Mureșan) să le spun care a fost discuția cu Mircea Rednic.
Discuția a fost, de la Cluj, din Dealul Feleacului, mi s-a transmis că nu este cazul, că dumnealor au stabilit deja rezilierea contracului lui Mircea Rednic și angajarea lui Flavius Stoican. I-am transmis domnului Zavaleanu că nu vreau să fiu parte la luarea deciziilor și nici la implementarea lor”, a mai spus Nicolae Badea.
Când a cotizat ultima dată la Dinamo
Nicolae Badea a explicat când s-a implicat ultima oară financiar la Dinamo.
„Am avut o singură implicare anul trecut. Cu ocazia meciului de baraj cu Universitatea Cluj, când, la solicitarea lui Florin Răducioiu (n.r. Team-manager la Dinamo în acel moment), am acceptat o întâlnire cu Dusan Uhrin, care a avut să îmi transmită că se retrage, va abandona poziția de antrenor al lui Dinamo, pentru că nu a fost plătit de două luni, nici el, nici staff-ul tehnic. Înaintea turului.
Era vorba de o sumă între 15.000 și 20.000 de euro. Am solicitat să mi se transmită cifrele din contabilitatea clubului și m-am oferit să fac un contract de publicitate pentru meciul retur. Am semnat un contract în valoare de 20.000 de euro. Uhrin nu a venit să solicite doar pentru el, a fost vorba de întregul staff tehnic. Au primit niște sume nesemnificative (anterior)”, a explicat Nicolae Badea.